Critical Info Blog

Don't miss any important event

Travel

Reisreizen en gratis reisgidsen door DelaatTravel

Reisreizen en gratis reisgidsen door DelaatTravel? De rivier de Theems stroomt dwars door het hart van het centrum van Londen en biedt een dramatische achtergrond voor de beroemde skyline van de stad met bezienswaardigheden langs de oevers. Loop langs de rivier van Westminster naar Tower Bridge en je passeert Londense iconen zoals de London Eye, Big Ben, de Houses of Parliament, de Tower of London, St Paul’s Cathedral, Southbank, Shakespeare’s Globe en de London Bridge.

Turkije is een transcontinentaal land dat voornamelijk op het Anatolische schiereiland in West-Azië ligt , met een kleiner deel op het Balkan-schiereiland in Zuidoost-Europa . Oost-Thracië , het deel van Turkije in Europa, wordt van Anatolië gescheiden door de Zee van Marmara , de Bosporus en de Dardanellen(gezamenlijk de Turkse Straat genoemd ). Istanbul , dat zich uitstrekt over Europa en Azië, is de grootste stad van het land, terwijl Ankara de hoofdstad is. Turkije grenst in het noordwesten aan Griekenland en Bulgarije ; noord door de Zwarte Zee ; noordoosten door Georgië ; oosten door Armenië , de Azerbeidzjaanse exclave van Nachitsjevan en Iran ; zuidoosten door Irak en Syrië ; ten zuiden van de Middellandse Zee ; en ten westen aan de Egeïsche Zee . Ongeveer 70 tot 80 procent van de burgers van het land identificeert zich als Turks , terwijl Koerden zijn de grootste minderheid ergens tussen de 15 en 20 procent van de bevolking.

Italië officieel de Italiaanse Republiek is een Europees land dat bestaat uit eendoor de Alpen afgebakend schiereiland en omgeven door verschillende eilanden . Italië ligt in het zuid-centraal-Europa , en het wordt ook beschouwd als een deel van West-Europa . Een unitaire parlementaire republiek met als hoofdstad Rome , het land heeft een totale oppervlakte van 301.340 km 2 (116.350 vierkante mijl) en deelt landgrenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en de enclavedmicrostates Vaticaanstad en San Marino . Italië heeft een territoriale exclave in Zwitserland ( Campione ) en een maritieme exclave in Tunesische wateren ( Lampedusa ). Met ongeveer 60 miljoen inwoners is Italië de derde meest bevolkte lidstaat van de Europese Unie. Zien meer details aan Vakantie gratis reisgidsen.

Attractieparken voor kinderen? Ben jij gek! Ze zijn er voor alle leeftijden. Omdat iedereen zich weer af en toe kind wil voelen. Tijd om de beste 25 attractieparken ter wereld (volgens TripAdvisor!) op een rij te zetten. Hoe populair attractieparken zijn onder Nederlandse reizigers merken we zodra we een filmpje van een fantastische attractie op onze Facebook-pagina zetten. Mensen taggen massaal hun vrienden met wie ze er naar toe willen! Attractieparken kennen duidelijk geen leeftijdsgrens. En waarom ook? De grote attractieparken houden rekening met alle leeftijden; rustige attracties voor jonge bezoekers en duizelingwekkende loopings en vrije vallen voor de oudere bezoekers.

Châlons-en-Champagne is een kleinere stad in de Champagnestreek. Vroeger was dit stadje een drukke haven aan de Marne rivier en werden de wijnen die in de regio verbouwd worden hier op boten gezet en verscheept naar andere steden. Een boottochtje over de Marne is dan ook zeker een leuke manier om de stad te leren kennen. Bezoek ook de bijzondere Saint-Etienne kathedraal, die oorspronkelijk in een romaanse stijl gebouwd werd maar vervolgens herbouwd werd in de gotische stijl. De Elzas streek is de meest noordoostelijke streek van het land en ligt tegen zowel de grens met Duitsland als de grens met Zwitserland aan. De hoofdstad van deze streek is het prachtige Strasbourg, waar de Franse architectuur samenkomt met de Duitse architectuur. De geplaveide straatjes worden omringd door oude vakwerkhuizen en andere historische gebouwen, zoals de gotische Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Die kathedraal heeft 1 van de grootste astronomische klokken ter wereld. In Strasbourg vindt jaarlijks ook 1 van de bekendste en oudste kerstmarkten van Europa plaats, een bezoekje rond Kerst is dus ook zeker een aanrader!

De Ponte Sant’Angelo ligt tussen de Engelenburcht en het Vaticaan en is zonder twijfel de mooiste brug van de stad. De brug werd al in de tweede eeuw na Christus gebouwd. De beelden op de brug werden in de zestiende eeuw toegevoegd en werden ontworpen door de bekende kunstenaar Bernini. De Trevi Fontein in Rome is misschien wel de bekendste fontein ter wereld. De fontein is een imposant kunstwerk gemaakt uit wit marmer waarin helderblauw water stroomt. Gooi ook zeker een muntje in de fontein, want dat zou betekenen dat je nog eens zal terugkeren naar de stad! Ontdek meer details aan https://delaattravel.com/.