Critical Info Blog

Don't miss any important event

Technology

Webtárhely internetszolgáltató

Domain regisztráció 2023? A mai vállalkozások hatalmas mennyiségű adatot gyűjtenek mindenféle dologról: ügyfelekről, működési folyamatokról, logisztikáról, gépek állapotáról, a termékek állapotáról és még sok másról. Ezeknek az adatoknak az értéke abból származik, hogy értelmet adnak nekik, felhasználják őket a problémák megoldására vagy új lehetőségek felfedezésére. Ehhez azonban nagy adatelemzésre van szükség, ami jelentős számítási erőforrások használatát igényli, gyakran rövid időn keresztül.

Hány domain név adható hozzá a tárhelyhez? Email tárhelyekhez egy “fődomain”, korlátlan számú aldomain és parkolt domain adható hozzá. Azonban különálló postafiókok csak a fődomainre és annak aldomainjeire készíthetőek, a parkolt domainek esetén domain (pl. domainnevem.com-ről domainnevem.hu-ra) vagy email cím szintű átirányításra van lehetőség. WordPress tárhely: Indítsd el új WordPress alapú weboldalad, webshopod vagy blogodat pár kattintással! Előre telepített WordPress, WordPress Toolkit Deluxe kezelő eszközzel. Találjon extra információ a webhelyen Email tárhely. Automatizáció: Mottónk az automatizálás. Önkiszolgáló Ügyfélportálunkon a felmerűlő feladatok nagy részét könnyedén elvégezheted.

Az aktív weboldalakkal rendelkező új gTLD domainek aránya: Mivel az aktív weboldalak önmagukban még mindig keveset mondanak arról, hogy milyen gyakran látogatják ezeket az oldalakat, egy lépéssel tovább mentünk, és megnéztük a saját fejlesztésű Traffic Index mérőszámunkat. A Traffic Index egy olyan mutató, amelyben egy weboldal forgalmát a www.google.com oldal forgalmához hasonlítjuk. Az alábbiakban a kevés vagy semmilyen forgalmat (A), közepes forgalmat (B) és nagy forgalmat (C) bonyolító domainek arányát mutatjuk be.

Ez egy gyakori probléma és nem egyszerűen azért, mert vannak más szervezetek ugyanezzel a névvel. Egyes cégek több ezer használaton kívüli domainnevet regisztráltatnak csak azért, hogy nyereséggel eladhassák őket, amikor valaki másnak is kell. Ha úgy találja, hogy a domainnév már foglalt, az első lépés az, hogy meglátogatja az oldalt, és megnézi, hogy a weboldal él-e és használják-e. Ha igen, és a webhely sikeresnek tűnik, akkor kicsi az esélye annak, hogy meg tudja vásárolni, és lehet, hogy alternatív domainnevet kell keresnie. Ha nincs élő webhely, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy megvásárolható. Ellenőrizze a Whois-adatbázist, hogy megtudja a webhely tulajdonosát, így ajánlatot tehet. Nincs azonban garancia arra, hogy a tulajdonos eladja és azt kérhet, amennyit akar.

Ez nem túlzás. HTTP nélkül nem lenne kommunikáció a világhálón. Ez azért van így, mert a HTTP szabályozza a webkiszolgálók és a webes ügyfelek közötti kommunikációt – az “átvitel” részét. A webkiszolgálókhoz csatlakozhatsz, hogy webhelyeket tekinthess meg; például jelenleg a How-to Geek webkiszolgálójával állsz kapcsolatban, hogy ezt a cikket elolvashasd. A webkiszolgáló eléréséhez egy webkliensre van szüksége. Ez a kliens legtöbbször a böngésző, de igazából bármilyen alkalmazás lehet. Ha például a Facebook mobilalkalmazásból kattintottál erre a cikkre, akkor a Facebook alkalmazáson belüli böngészője az internetes kliensed. Az ügyfél-kiszolgáló kölcsönhatás nagyjából az egész internet lényege, és a HTTP ennek szerves részét képezi. Fedezze fel további információ a webhelyen https://www.awh.hu/.