Critical Info Blog

Don't miss any important event

General Health

Hög kvalitet medicinska råd med Farshid Sistani läkare

Hälsorekommendationer förbi Farshid Sistani 2022? Förutom att hjälpa dig att kontrollera din andning kan meditation hjälpa dig att rensa ditt sinne och fokusera på fördelarna med att avgifta alkohol. Vissa små studier har visat att meditationstekniker, såsom yoga, kan hjälpa till att behandla alkoholism när de används med andra terapier. Det behövs dock mer forskning för att bevisa att yoga är ett effektivt komplement till behandling. Sammantaget gör allt du kan för att göra dig så bekväm som möjligt. Om du svettas, lägg en kall handduk på din panna eller på nacken. Om du fryser, packa ihop i filtar. Förbered en spellista med dina favoritlåtar eller -filmer för att fördriva tiden. Läs mer detaljer at https://www.linkedin.com/in/farshid-sistani-8a16aa257.

Vad är immuntrombocytopeni (ITP)? ITP är en medicinsk term för ett tillstånd där det finns blåmärken eller blödningar eftersom det finns färre blodplättar i blodet än vanligt (trombocytopeni) och orsakas vanligtvis av att något går fel med immunsystemet (kroppens försvar mot infektion). ITP är inte ett genetiskt/ärftligt tillstånd. Hur vanligt är ITP och vem påverkar det? Cirka 4 av 100 000 personer utvecklar ITP varje år. Det kan uppstå i alla åldrar men är något vanligare hos kvinnor än män.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

Med hänsyn till allt detta, hur nöjda är föräldrar med mediciner som deras barn tar för ADHD. ? Sammantaget var endast 41 procent mycket nöjda (16 procent var “helt nöjda” och 25 procent var “mycket nöjda”). Ungefär en tredjedel (29 procent) var missnöjda och resten ganska nöjda (30 procent). Det fanns inga skillnader i övergripande tillfredsställelse mellan de grupper som provade amfetamin eller metylfenidater. De flesta amfetaminer och metylfenidater är tillgängliga i standarddoser och former med förlängd eller fördröjd frisättning. Standardfrisättning innebär att läkemedlet kommer att finnas i ditt barns system under en viss tidsperiod (vanligtvis cirka tre timmar), då ytterligare en dos måste administreras för att bibehålla effekten. Läkemedel med förlängd eller fördröjd frisättning ges vanligtvis på morgonen och släpper långsamt den effektiva komponenten av medicinen under dagen.

För att uttrycka denna process i enklare termer, om du ser en person le, försöker du förstå den personens inre sinnestillstånd genom att matcha det med hur du känner när du ler. Denna grundläggande form av “mindreading” förlitar sig alltså mycket på bedömning när du försöker matcha det inre tillståndet hos de personer vars ansiktsgester du kan observera med hur du känner när ditt ansikte gör det uttrycket. När hälften av dessa gester är skymd, kan du fastna utan en lätt slutsats. Även om du kanske betraktar förlusten av ansiktsinformation som en nackdel i dina vardagliga interaktioner, överväg den möjliga uppsidan av situationen när alla bär en mask. Detta blir den första dolda fördelen med ansiktsmasker.